Specijalna ponuda
FAQ - LKW WALTER

FAQ

Mogucnost karijere nakon srednje skole i fakulteta?

WALTER GROUP pruža šansu početnicima.


Apsolventima fakulteta ekonomskih ili jezičnih smerova nudimo direktan ulazak u našu organizaciju. Iskustvo i stručno znanje nisu neophodni.

Intenzivnu obuku za predstojeće zadatke dobićete u okviru našeg programa "Train the Winner"..

Potičemo razvoj Vaše stručne i socijalne kompetencije i kroz mentorstvo pratimo Vaš razvoj. WALTER GROUP raste kontinuirano i održivo. Rastite i Vi sa nama!

Profesionalna karijera?

Osim mogućnosti za karijeru za apsolvente, CONTAINEX nudi zanimljivu perspektivu i mladim profesionalcima.

Pregled slobodnih radnih mesta možete dobiti pritiskom na link "Slobodna radna mesta".

Da li CONTAINEX obučava učenike/šegrte?

Klasični zanati se ne mogu naučiti u našem preduzeću. Apsolventima viših i visokih stručnih škola ili univerziteta nudimo naš program obuke "Treniraj pobednika" u kojem se stiču praktična i teoretska stručna znanja.

Kako izgleda postupak prijave za radno mesto?


U svakom oglasu na internetu pronaći ćete link koji Vas vodi na naš obrazac za prijavu putem interneta. Molimo Vas da ga popunite i pošaljete zajedno sa prilozima.

Povratna e-pošta, koju ćete odmah dobiti, služi Vam kao dokaz da je Vaša prijava stigla. U roku od 14 dana u svakom slučaju ćete dobiti odgovor u vezi sa rezultatom Vaše prijave.

Postupak zapošljavanja novih radnika: prvi razgovor za upoznavanje - telefonom ili skajpom, posle kojeg sledi lični razgovor s koji će sa Vama obaviti nadležna osoba iz kadrovske službe Kod određenih pozicija neophodan je još jedan razgovor za šefom odeljenja. Snosimo sve troškove putovanja po dogovoru.

O rezultatu Vaše prijave za radno mesto obavestićemo Vas e-poštom ili telofonom. U slučaju da imate pitanja u vezi Vaše prijave možete se u svako doba obratiti našem menadžmentu za odabir novog osoblja. http://www.containex.at/de/personal-kontakt

Kako da konkurišem za radno mesto?

Dajemo prednost prijavama za konkurs za radno mesto preko našeg onlajn formulara u oglasima za posao na
http://www.containex.at/de/karriere/offene-stellen

Možete priložiti do pet priloga. Tu bi svakako trebalo da budu Vaš CV, motivaciono pismo i najvažnije diplome. Za radno mesto možete konkurisati i putem pošte ili e-maila.

Hoće li mi biti nadoknađeni troškovi putovanja?

Ukoliko ste uspešno prošli prvu fazu konkursa za radno mesto (intervju putem telefona ili skajpa), pozvaćemo Vas da o našem trošku dođete na lični razgovor u Viener Nojdorf ili Kufštajn.

Da li mi je neophodna radna dozvola?

Građanima Evropskog ekonomskog prostora nije neophodna radna dozvola. Državljanima ostalih zemalja neophodna je radna dozvola i dozvola za boravak. Mi ćemo Vam pomoći u tom procesu.

Detaljnije informacije možete naći kod austrijske službe za zapošljavanje - Arbeitsmarktservice (AMS) - www.ams.at

Koja specijalna stručna znanja moram imati? (stručno obrazovanje, školsko obrazovanje)

Naše ponude za radno mesto su pre svega namenjene apsolventima srednjih stručnih škola, poslovnih akademija, viših stručnih škola i univerziteta. Predznanja iz logistike ili špedicije nisu neophodna. Stručna znanja steći ćete u okviru našeg programa obuke "Treniraj pobednika" ("Train the Winner").

Koji nivo znanja nemačkog jezika moram imati?

Nemački je glavni jezik, na kojem se odvija komunikacija u našem preduzeću. Kako bi za vreme trajanja Vaše obuke i unutar preduzeća mogli uspešno komunicirati sa svim saradnicama i saradnicima, neophodno je početno znanje nemačkog jezika na nivou B1, a u idealnom slučaju i na nivou B2 (u skladu sa klasifikacijom Zajedničkog evropskog okvira za žive jezike).

Koji nivo znanja stranih jezika je neophodan?

Sa našim klijentima i poslovnim partnerima razgovaramo na njihovom maternjem jeziku. Kako bi mogli ostvariti dobru komunikaciju, Vaše znanje stranih jezika bi, u skladu sa Zajedničkim evropskim okvirom za žive jezike, trebalo biti na nivou B1, a u idealnom slučaju i na nivou B2 (nivo mature).

Kada započinje program obuke?

Ne postoje fiksni termini za početak obuke. Vaš individualni program obuke može započeti u svako doba. Program obuke se deli na solidnu osnovnu obuku i specijalnu naprednu obuku prilagođenu Vašem području rada.

Koliko je verovatno da kao pripravnik dobijem ugovor o radu na neodređeno vreme?

Program za obuku osim prenošenja stručnog znanja ima za cilj i međusobno upoznavanje, ali kao takav ne predstavlja dodatnu selekciju kandidata. Kao porodično preduzeće svesno tradicije zainteresovani smo za dugoročnu saradnju.

Kakvo je radno vreme?

Na osnovu zakonskih odredbi radimo 40 časova nedeljno. Radni dan svakodnevno započinje u 08:00 sati. Vikendom uživamo u svojem slobodnom vremenu.

Postoji li kodeks oblačenja?

Veoma nam je važan negovan i profesionalan nastup - odeća za slobodno vreme u slobodno vreme i ležerna poslovna odeća/Casual Business-Look u birou!

Kako mogu da dobijem stan od firme?

Rado ćemo Vam pomoći i prilikom traženja stana. Sarađujemo sa pouzdanim iznajmljivačima i stambenim zadrugama u regionu, kod kojih brzo i jednostavno možete naći stan za početak.

Kako da dođem do svog radnog mesta?

Našim saradnicama i saradnicima stoji na raspolaganju besplatni autobusni prevoz između Beča i Viner Nojdorfa. Naša filijala u Kufštajnu smeštena je u blizini centra i odlično je povezana sa mrežom javnog saobraćaja (autobus i voz). Našim saradnicima koji na posao dolaze osobnim automobilima stoje na raspolaganju besplatna mesta za parkiranje.

Šta CONTAINEX radi za moju dobrobit?

Za uspešan rad neophodna je ravnoteža. - Uravnoteženost između posla i privatnog života za nas je veoma važna. Iz tog razloga podržavamo sportske aktivnosti kao što su odbojka na pesku, fudbal, trčanje, skijanje, tenis i spinning. Zdravlje ima prednost! U očuvanju zdravlja veliku ulogu igraju kancelarije u kojima se ne puši, TFT-monitori sa slabim zračenjem, dobra klimatizacija, prostrani areali za opuštanje (prostorija za čitanje, kutak za kafu, WALTER park), kućni lekar koji po potrebi vrši usluge vakcinisanja i još mnogo toga. Mi smo jedna velika porodica. Naročito se brinemo za dobru radnu atmosferu, timski duh i osećaj zajedništva.

Kome pripada CONTAINEX?

CONTAINEX je preduzeće WALTER GROUP. Koncern je već tri generacije u porodičnom vlasništvu.

Zašto CONTAINEX ima tako dobar bonitet?

CONTAINEX ne učestvuje u špekulativnim poslovima ili riskantnim preuzimanjima drugih preduzeća. Mi rastemo organski - korak po korak - s našim partnerima i novac investiramo tek pošto smo ga prethodno zaradili! Tako kod uglednih agencija za procenu boniteta a i prilikom dodeljivanja priznanja „Austria's Leading Companies“ Award postižemo vrhunske rankinge te svojim zaposlenicama i zaposlenicima nudimo sigurnost jednog finansijski snažnog preduzeća.

U kojim zemljama CONTAINEX ima svoje poposlovnice?

Naša sedišta su centrala u Wiener Neudorfu, južno od Beča, i naša poslovnica u Kufsteinu u Tirolu.

Odatle naši radnici koji čine više od 40 nacija vrše obradu naših tržišta.

^ - Top
GREEN technology
GREEN technology Zagarantovani standard kvaliteta i ekološke zaštite prema kojima se vrši izbor dobavljača, nabavka materijala, proizvodnja i kontrola kvaliteta.
Kontakt

Vaš kontakt za:

>

Ova web stranica koristi kolačiće kako bi Vam osigurala najbolje moguće korisničko iskustvo. Klikom na "Prihvatiti" pristajete na korišćenje kolačića. Ukoliko želite da onemogućite određene kolačiće, kliknite na ovde. Ostale informacije o tretiranju Vaših podataka možete pronaći u našim Uslovi korišćenja i Informacije o zaštiti podataka.

Prihvatiti